Layer 2

E-Bülten

Deneme

Popüler Aramalar

Andrey Sergeenkov

  • Tüm Yazıları

    SHIB Hakkında Şimdiye Kadar Bildiklerimiz: Metaverse

    Meme coin, metaverse'de yaptığı son hamleyle kullanım alanını genişletmeye devam ediyor.

    Andrey Sergeenkov

    ·

    25/08/2022 18:41

    Güncellenme 25/08/2022 18:45

    Shiba inu (SHIB), her şeyden önce bir meme coin. Buna karşın, ortaya çıkmasından bu yana geçen zaman içerisinde merkeziyetsiz bir borsa olan ShibaSwap'ı kurdu ve şu an buraya Shiba Inu metaverse vasıtasıyla ilave hizmetler ekliyor.


    Özellikle SHIB sahipleri SHIP Metaverse'de arazi mintleyebiliyorlar. Proje başlangıçta yalnızca ether (ETH) ödemelerini destekliyordu, ancak bu durum borsalar ve ticaret platformları arasında büyük SHIB tasfiyelerini önlemek amacıyla değişti.


    Kullanıcılar, değerleri 0,2 ETH ile 1 ETH arasında değişen dört farklı arsa türü mintleyebiliyor. Kullanıcılar, Shib.io platformu aracılığıyla bu arsalara erişmek için ETH kullanabiliyor ya da söz konusu fiyata eşdeğer SHIB harcayabiliyorlar.


    İlginç olan nokta ise; SHIB: The Metaverse'ün, piyasaya yeni sürülen ve SHIB için layer 2 ölçeklendirme sistemi olan Shibarium'un üzerine inşa edilecek olması. Shibarium, önümüzdeki birkaç ay içinde halka açık bir test ağına sahip olacak, ardından yine halka açık bir beta test aşamasından geçecek. Shibarium ana ağda canlıya geçtiğinde, tüm SHIB'ler de bu ağa taşınacak. Ek olarak, yeni sistem "sıfıra yakın" minimum işlem ücreti sağlayacak.


    SHIB: The Metaverse nasıl işliyor?


    Shiba Inu projesinin arkasındaki kişilere göre, SHIB Metaverse, kullanıcılar tarafından mintlenecek 100.595 arsaya sahip olacak. Arazi sahipleri, arazilerinden pasif gelir elde edebilir, oyun içi kaynaklar toplayabilir ve ödüller üretebilirler. Ayrıca geliştiriciler, oyunculara hem kazanmanın bir yolunu sunmayı hem de projelerini oluşturabilecekleri ve yönetebilecekleri kişisel bir alana sahip olmalarını sağlamayı planlıyorlar.


    Arazilerin tümü mint veya satın alma için uygun değil. Öyle ki bazı araziler metaverse'de en iyi seyahat lokasyonları olarak ayrılmış durumda. Bu araziler özel kalacak ve metaverse'in farklı bölümleri arasındaki geçiş koridorları şeklinde ortak alanlar olarak hizmet verecekler.


    SHIB: The Metaverse dört farklı bölgeyi kapsıyor:


    • Büyüme Bölgesi
    • Savunma Bölgesi
    • Teknoloji Bölgesi
    • Para Birimleri Bölgesi

                

    Bu bölgelerde kullanıcılar, 1. Kademe ile 4. Kademe arasında yer alan arsalarda dolaşabilirler. 1. Kademe, "en nadir" olanı, ve mevcut en az araziye sahip. Ayrıca, mint için 1 ETH (veya SHIB eşdeğeri) maliyete sahip oldukları için de en pahalı olanlar.


    Shiba inu metaverse'i ile ne yapılabilir?


    Bu metaverse'deki mint arazisi, sanal dünyada SHIB için sağlanan tek hizmet değil. Kullanıcılar, arazi parsellerine resim ve logo eklemek için SHIB'den yararlanabiliyorlar. Bu resimler değişirse, ekosistem SHIB tokenlerini yakacak.


    Ayrıca kullanıcılar, arazi parsellerine isim vermek ya da onları yeniden adlandırmak için SHIB harcayabiliyorlar. Buna ek olarak SHIB, metaverse'deki en değerli arazi parsellerini temsil eden HUB'ları kiralamak için de kullanılabiliyor. Geliştirme aşamaları ortaya çıktıkça LEASH ve BONE para birimleri için de kullanım senaryoları olacak.


    SHIB: The Metaverse geliştiricileri, güçlü ortaklıklar ve temel kaynaklar da dahil olmak üzere ilgiyi ve topluluğu teşvik etmek için yaratıcı yollar sunmayı planlıyor.


    SHIB: The Metaverse'de arazi nasıl mintlenir?


    SHIB: The Metaverse'deki arazinin mintlenmesi, Shib.io web sitesi üzerinden yapılıyor. Kullanıcılar, üst menüden sahip oldukları ve edindikleri arazileri görebiliyorlar. Ayrıca bu menüden gereksiz gaz ücretlerinden kaçınmak için arsalarını tek tek veya topluca mintleyebilirler.


    SHIB arazilerine teklif vermek veya satın almak için kullanıcının, bir MetaMask cüzdanı veya WalletConnect ile uyumlu bir cüzdan alması, bunu da Shib.io web sitesine bağlaması gerekiyor.


    Bu yazı yazıldığı sırada, Halka Açık Satış aşamasına geçildi. Bir başka ifadeyle satış, sadece LEASH veya Shiboshilere sahip olanlara değil, herkese açık.


    SHIB: Metaverse'in yönetimi ve önemli olaylar


    Shib: The Metaverse'in fikir babası, Shiba Inu'nun da geliştiricisi olan Shytoshi Kusama. Diğer Shiba Inu ekip üyeleri de geliştirmeyi desteklemekteler.


    Yalnızca ETH desteklendiği zamanlarda arazi mintleme sırasında toplanan tüm fonların, gelecekteki metaverse geliştirmeleri için kullanılması düşünülüyordu Artık SHIB kabul edilen bir ödeme yöntemi olduğu için, bu yaklaşımın değişip değişmeyeceği belirsiz.


    Proje geliştirme ödemelerini yapmak için SHIB satmaları gerekebileceği için ekip başlangıçta ekosistem tokenlerini bir "risk" olarak değerlendiriyordu. Ekip bu konuda resmi bir açıklama yapmadı, ancak bu durum yine de gerçekleşebilir.


    SHIB: The Metaverse ile bir AAA oyun geliştirici stüdyosu arasında henüz sonuçlanmamış olan bir anlaşmanın yakında tamamlanıp imzaların atılması gerçekleşmesi beklenen önemli bir gelişme. Eğer bu gerçekleşirse, Shiba Inu ekibi blok zinciri uygulama yönlerine odaklanırken, oyun stüdyosu da sanatsal gelişimi ele alacak.


    YASAL UYARI

    Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Son Yazıları

    Yazarlardan
    Megan DeMatteo

    Web3 Topluluklarına Nasıl Ulaşabilirsiniz?

    06/11/2022 16:00
    Turan Sert

    Başımızı Sokacak Bir NFT’miz Olsa!

    02/11/2022 15:41
    Dr. Cüneyt Devrim

    Kurumların Web 3.0 Yolculuğu

    27/10/2022 15:48

    Kategoriler

    Yazarlar

    Piyasalar

    Şirketler

    E-Bülten

    Politika

    Teknoloji

    Kripto Paralar

    Hakkında

    Hakkında

    Kişisel Verileri Koruma Kanunu

    Künye

    Çerez Politikası

    Reklam Verin

    KVKK Başvuru Formu

    İletişim

    Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


    Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    @2022 CoinDesk