Layer 2

E-Bülten

Deneme

Popüler Aramalar

Isaiah Douglass

  • Tüm Yazıları

    Bitcoin Küçük İşletmeler için Yeni Bir Yenilikçilik Dalgasına Nasıl Güç Katabilir?

    Bitcoin ve kripto para söz konusu olduğunda can alıcı derecede önemli olan yere daha yakından bakıyorum: Küçük işletmeler üzerindeki etkileri.

    Isaiah Douglass

    ·

    10/06/2022 09:50

    Güncellenme 10/06/2022 10:32

    ABD Küçük İşletmeler İdaresi'ne (SBA) göre, 500 veya daha az çalışanı olan küçük işletmeler, tüm ABD işletmelerinin %99,9 'unu ve ücretli çalışanlara sahip firmaların %99,7' sini oluşturuyor. Finansal danışmanların çoğu küçük işletme sahipleriyle çalışıyor ve bunlar genellikle onlar açısından da aranan müşteriler. Aşağıda, Bitcoin'in onları nasıl etkileyebileceği, marj büyümesini nasıl geliştirebileceği ve daha fazla sermaye tasarrufu sağlayabileceği açıklanmaktadır.


    Bitcoin'in birçok farklı kullanım durumu var, ve genellikle herkesin güzellik anlayışı da farklıdır. Block (SQ) yakın zamanda “Bitcoin: Bilgi ve Algılar” adlı bir rapor yayınladı. Rapor, yüksek gelirli bireylerin Bitcoin'i öncelikle bir yatırım aracı ve onun "para kazanma potansiyeli" gözüyle gördüğünü, düşük gelirli kesimin ise bir ödeme aracı veya "başkalarına para göndermenin kolay bir yolu" (bankacılık dışı ve banka kullanmayan insanları düşünün) gözüyle gördüğünü ortaya koydu. Her iki kesim için hem eşit ağırlığa sahip ve de ikinci çıkan sonuç ise “mal ve hizmet satın almak” idi.


    Küçük işletmelerin daha iyi bir finansal gelecek görmeye başlamasının BTC'nin ödeme aracı olarak kullanılmasıyla gerçekleşeceğine inanıyorum.


    Sürekli yükselen fiyatlarla mücadele


    Bu yılın başlarında, yerel bir restorandayken, restoran sahibiyle Bitcoin ve ödemeler hakkında konuşmaya başladım. Bir zamanlar işlemlerinin %35-40'ının  nakit olduğunu, şimdi ise bunun %5 olduğunu belirtti. İşlem ücretleri için yılda yaklaşık 100.000 dolar ödediğini söyledi – hem de gıda fiyatları çift haneli olarak artarken. Seçenekleri: Fiyatları yükseltmek ve müşterileri kaybetme riskini almak, daha düşük kaliteli gıda satın alarak ve itibar riski almak, veya marjı geri kazanmanın bir yolunu bulmak.


    Tüketiciler kredi kartı kullanımına doğru daha fazla kaydıkça, aracılara ödenen ücretler de ayni olarak artıyor. Tipik bir işlem komisyon ücreti %3,25 civarında, ve 1 milyon dolar geliri olan bir işletme için bu 32.500$ demek. Kurumsal Finans Enstitüsü'ne göre, özellikle ABD'deki ortalama veya standart küçük işletmelerin %10 kâr marjına sahip olduğunu ve küçük işletmelerin yalnızca %40 'ının kârlı olduğunu düşündüğünüzde bu oldukça önemlidir.


    Bir çözüm: Küçük işletmeler bitcoin kabul etmeye başlayabilir ve “ek ücret” ekleyebilir. Bu hem Bitcoin'in benimsenmesini teşvik edecek hem de marjları koruyacaktır.


    Bitcoin'inizi işe koşma


    Buna ek olarak, Bitcoin birikimi, küçük bir işletme sahibinin gelecekteki satın alımlar için daha iyi tasarruf etmesini sağlar. Bitcoin kabul eden bir işletme, her gün "ortalama dolar maliyeti (DCA)" yaklaşımı uyguluyor olacaktır. Bitcoin'in bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) dalgalanacak, ancak kötü zamanlama ile bile, tarihi boyunca en kötü %48 olmuş durumda.


    Durun, daha bitmedi. Bitcoin'de ödemeleri işleme alma maliyeti kredi kartlarından daha az, ve bu nedenle yalnızca "daha iyi" kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda ödemeyi kabul etme maliyetinizi de daha da düşürebileceksiniz. OpenNode, her işlemin %1'ini ücretlendirilerek hem Bitcoin blok zinciri üzerinden hem de (bitcoin ödemelerini ölçeklendirmenin bir yolu olarak oluşturulan) Lightning Network üzerinden ödemelere izin verir.


    Ayrıca, Stripe ve OpenNode geçtiğimiz günlerde işletmelerin kredi kartı ödemelerini doğrudan Bitcoin'e dönüştürmelerine olanak tanıyacak ve işlerin dolar-maliyet ortalaması yönünü güçlendirecek bir ortaklık duyurdu.


    Bunu sonuna kadar götürürsek, işletme sahipleri BTCPay Server gibi ücretsiz açık kaynaklı yazılımlar kullanarak Bitcoin ödemelerini tahsil etmek için kendi bağımsız yeteneklerini oluşturabilirler. Kendi Bitcoin Node'unuzu çalıştırmanıza bile gerek yok (ama isterseniz yapabilirsiniz de), çünkü bunun bir kısmı Voltage gibi bir şirketlerden dışarıdan temin edilebilir. OpenNode, Lightning Network'te likiditeye sahip olma özelliğini kullanabilecek bir tak-çalıştır seçeneği bile sunuyor.


    BTCPay Sunucusu ve Voltaj kurulumu daha fazla emek gerektiriyor, ancak aynı zamanda son derece verimli ve ucuz. Lightning'i küçük işletme sahipleri için kullanma konusunda büyük bir iş fırsatı görüyorum. Lightning aracılığıyla likiditeye erişmek, önümüzdeki aylarda Flow, Magma ve Zero-Fee-Routing (Sıfır Ücretli Yönlendirme) gibi tekliflerle büyük ölçüde iyileşecektir.


    Ve vergi memuru gider


    Peki vergiler ne olacak? Bugün, ABD'de, müşteri bitcoin ile yaptığı herhangi bir ödemede sermaye kazancı veya kaybı olacaktır. Harika haber şu: Bazı araçlar dolar ve Bitcoin (ana ağ veya Lightning) arasında geçiş yapma olanağı sunarak bu potansiyel engelin sorun olmasına engel oluyor. En büyük ve en popüler seçenek ise Strike. Strike, bir müşterinin eski usul bir bankaya bağlanmasına ve ardından herhangi bir vergi sorunu yaşatmadan bir Lightning Network'te Bitcoin zinciri üzerinde düzenlenen fatura ile ödeme yapmasına olanak tanıyor.


    Bitcoin ödemelerine eklenen vergilendirilebilir etkinliğin yakında kaldırılacağına inanıyorum. Cumhuriyetçi Wyoming Senatörü Cynthia Lummis'in sunduğu  Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası, 600$'a kadar ödemeler için vergi muafiyeti sağlayacak. Eğer senatodan geçerse, neredeyse tüm küçük işletme işlemlerini muaf tutacak, çünkü Experian'a göre ortalama yine 84 dolar.


    Hangi küçük işletme, büyüdükçe tasarrufları da artacak şekilde, yıllık 15.000 ila 30.000 dolar ekstra kâr istemez? Peki ya ticari hesaplarının giderek eridiğini değil de, tam tersine satın alma gücü kazandığını görseler? Kim bilir böyle bir durum ne gibi kararlar ve yenilikler getirecektir? Kim bilir bu ekstra kazançlarla daha fazla kaç iş yaratabilirler? Bitcoin'in sadece küçük işletmelerin mevcut ekonominin acısını hafifletmenin bir yolu değil, aynı zamanda onların yeni bir girişimci büyüme dalgasına güç vermelerinin de bir yolu olacağına inanıyorum.


    YASAL UYARI

    Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Son Yazıları

    Yazarlardan
    Megan DeMatteo

    Web3 Topluluklarına Nasıl Ulaşabilirsiniz?

    06/11/2022 16:00
    Turan Sert

    Başımızı Sokacak Bir NFT’miz Olsa!

    02/11/2022 15:41
    Dr. Cüneyt Devrim

    Kurumların Web 3.0 Yolculuğu

    27/10/2022 15:48

    Kategoriler

    Yazarlar

    Piyasalar

    Şirketler

    E-Bülten

    Politika

    Teknoloji

    Kripto Paralar

    Hakkında

    Hakkında

    Kişisel Verileri Koruma Kanunu

    Künye

    Çerez Politikası

    Reklam Verin

    KVKK Başvuru Formu

    İletişim

    Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


    Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    @2022 CoinDesk