Layer 2

E-Bülten

Deneme

Popüler Aramalar

Tracy Wang

  • Tüm Yazıları

    Popüler Kripto Veri Siteleri Oltalama Saldırılarına Hedef Oldu

    EtherScan, CoinGecko, DeFi Pulse ve bazı diğer sitelerde çıkan şüpheli bir pop-up kullanıcıları kendi cüzdanına yönlendirmeye çalışıyordu.

    Tracy Wang

    ·

    14/05/2022 10:49

    Güncellenme 25/05/2022 11:04

    Etherscan, CoinGecko, DeFi Pulse ve bazı diğer kripto veri web sitelerinde kötü niyetli pop-up uygulamalarıyla kullanıcıların belirli bir MetaMask cüzdanına bağlanmaları istendi.


    Bu kötü niyetli saldırının Bored Ape Yacht Club logosunu kullanan bir alan adından geldiği tespit edildi. Yazı hazırlandığı sırada sitenin bağlı olduğu alan adı kapatılmıştı. WHOIS verilerine göre söz konusu alan adı aynı gün ABD doğu yakası saatiyle 15.00 gibi kayıt edilmiş görünüyor. 


    CoinGecko kurucusu Bobby Ong CoinDesk’e Telegram üzerinden gönderdiği bir mesajda “Bu saldırının kök nedenini araştırıyoruz ve en kısa sürede sorunu çözeceğiz” dedi.


    Ong, ayrıca, “Bu durum büyük olasılıkla bir kripto reklam ağı olan Coinzilla üzerinden gelen kötü niyetli bir reklam yazılımından kaynaklanıyor. Şu anda bunu devre dışı bıraktık. Durumu izliyoruz” dedi.


    Etherscan attığı bir tweette web sitesinde pop-up olarak çıkan herhangi bir yönlendirmeye itibar edilmemesini istedi. 


    YASAL UYARI

    Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Son Yazıları

    Yazarlardan
    Megan DeMatteo

    Web3 Topluluklarına Nasıl Ulaşabilirsiniz?

    06/11/2022 16:00
    Turan Sert

    Başımızı Sokacak Bir NFT’miz Olsa!

    02/11/2022 15:41
    Dr. Cüneyt Devrim

    Kurumların Web 3.0 Yolculuğu

    27/10/2022 15:48

    Kategoriler

    Yazarlar

    Piyasalar

    Şirketler

    E-Bülten

    Politika

    Teknoloji

    Kripto Paralar

    Hakkında

    Hakkında

    Kişisel Verileri Koruma Kanunu

    Künye

    Çerez Politikası

    Reklam Verin

    KVKK Başvuru Formu

    İletişim

    Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


    Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    @2022 CoinDesk