Layer 2

E-Bülten

Deneme

Popüler Aramalar

Daniel Kuhn

  • Tüm Yazıları

    Web3athon, Consensus Katılımcılarına 'Aşırı Yerel' Sorunlara Kripto Çözümleri Bulmak İçin Meydan Okuyor

    Web 3 hackathonu, herkesi fikir sunmaya davet ediyor.

    Daniel Kuhn

    ·

    09/06/2022 10:53

    Güncellenme 09/06/2022 15:20

    Kuzey Kaliforniya'daki bir Kızılderili kabile lideri olan Pom, topluluğunun bir zamanlar güvendiği yerel bir Chinook somonu türünü potansiyel olarak canlandırmak için blok zincirinin nasıl kullanılacağını araştırıyor. Proje, restorasyona fon sağlamak ve aynı zamanda farkındalık yaratmak için değiştirilemez tokenleri (NFT) kullanacak.


    İngilizce adı Michael Preston olan Pom, bunu devam ettirmek için Tricia Wang ve Crypto Research and Design Lab (CRADL) ekibiyle görüşüyor.


    CRADL'nin Web3athon'u tanıtacağı Consensus'ta bir konuşmacıolan Tricia Wang, CoinDesk'e “Zaten blok zincirine takıntılı durumda” dedi. Wang, Bu konuşmalar başladığında Pom'un herhangi bir kripto geliştiricisini tanımadığını da sözlerine ekledi. Wang, "Biz de öyleyiz, merak etme. Sadece fikrin üzerinde çalış. Bir ekip bulacağız, bir Discord kuracağız, Consensus’a gelebilirsiniz”dedi.


    CRADL'nin tüm çalışma şekli budur: Gerçek dünyada gerçekten etkisi olabilecek kripto projelerini belirlemek, onları yükseltmek ve devam etmelerine yardımcı olmak. CRADL, bu amaçla Austin’de CoinDesk ve HackerEarth ile 9 Haziran'da Consensus'ta başlayacak olan Web3athon'a ev sahipliğine katıldı.


    Wang, “Bir laboratuvar olarak görevimiz, toplumda eşitlik için bir itici güç olarak kriptoyu neyin geliştireceğini anlamak” dedi. Proje, Wang ve Myanmar'daki Yoma Bank'taki eski Dünya Ekonomik Forumu yöneticisi Sheila Warren ile eski hizmet tasarımı yöneticisi Lauren Serota ve diğerleri tarafından kuruldu. (Hem Warren hem de Serota artık Web 3 üzerine tam zamanlı olarak çalışıyor.)


    Wang, 31 Ağustos 2022'ye kadar sürecek olan hackathon, iki aşamalı, çok aylık bir yaklaşım benimsediğini; nesiller boyu zenginlik, finansal sağlık, sürdürülebilir kültür ve topluluklar, çevresel refah ve afet müdahalesi gibi beş “zorluk alanına” odaklanacağını söyledi.


    Wang şöyle devam etti:


    “Bir fikir aşaması var ve ardından 'gerçekten inşa et' aşaması var. Çoğu kripto hackathon'unun – ve belki de genel olarak kriptonun – sorunu, hangi projelerin gerçek bir çekiş gücüne sahip olduğu veya olabileceğine dair kaliteli veriler eksik. Anlamaları gereken toplumun ihtiyaçlarını nadiren yansıtırlar.”


    CRADL'nin hackathon'u öncelikle geliştiricilere yönelik ve bir yerleştirme süreci onlara, bu "inanılmaz teknolojinin" nasıl uygulanacağını bilmenin yanı sıra çözmeye çalıştıkları "aşırı yerel" sorunları açıkça "anlayıp anlamadıklarını" soracak.


    Wang, “Önce doğrudan zincir üzerinde bir şey inşa edemezsiniz” diyor. CRADL'nin bir başka bölümü de, küresel bir inşacılar topluluğu için en etkili, en koordineli ve en iddialı "açık kaynak" verilerini incelemek için mevcut projelere odaklanacak.


    Wang, bunun “kriptoya karşı direncin bulunduğu” Batı’daki politikacıları motive eden blok zincirinin yalnızca spekülasyonla ilgili olduğu mitini ortadan kaldımaya yardım edeceğini söyledi. Wang, CRADL'nin "Etki Kanıtı" raporu gibi çabaların, enflasyonun ve otoriterliğin üstesinden gelinmesi ve hafifletilmesi hakkında gerçek hikayeler anlatmaya yardımcı olduğunu belirtti.


    CRADL’ın bir anlamda araştırma ve hackathon projeleriyle bir damak tadı yaratıcısı ve ödüllendirici olduğunu söyleyen Wang, “Bunlar, daha fazla yükseltmemiz gereken gerçek kullanım durumları ve hikayeleri. Pom'un projesi gibi, amaç nihayetinde etkili teknoloji oluşturmak” dedi.


    Ama önce motive edici bir anlatıya ihtiyacınız var. Wang toplumun itiyaçlarını yansıyarak, “Sonuçta her şeyin daha fazla işe alışmaya, daha fazla evlat edinmeye yol açtığından nasıl emin olabiliriz?” diye sordu.


    YASAL UYARI

    Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Son Yazıları

    Yazarlardan
    Megan DeMatteo

    Web3 Topluluklarına Nasıl Ulaşabilirsiniz?

    06/11/2022 16:00
    Turan Sert

    Başımızı Sokacak Bir NFT’miz Olsa!

    02/11/2022 15:41
    Dr. Cüneyt Devrim

    Kurumların Web 3.0 Yolculuğu

    27/10/2022 15:48

    Kategoriler

    Yazarlar

    Piyasalar

    Şirketler

    E-Bülten

    Politika

    Teknoloji

    Kripto Paralar

    Hakkında

    Hakkında

    Kişisel Verileri Koruma Kanunu

    Künye

    Çerez Politikası

    Reklam Verin

    KVKK Başvuru Formu

    İletişim

    Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


    Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    @2022 CoinDesk